10-08-11

Zes

Liefste Lore,

Maar van jou moet ik zeggen 'Hànnelore'. Twee dagen geleden ben jij zes geworden. Een voorlijk meisje, op de drempel naar het eerste leerjaar, dat al redelijk kan lezen, schrijven en rekenen. Dat wordt een makkie volgend jaar. Je juf in de derde kleuterklas (wie jij mateloos adoreert) beschreef jou in zulke lovende termen dat mijn oren ervan gaan tuiten en ik me wel 'ns afvroeg of wij over hetzelfde kind spraken. Een lief, behulpzaam, gehoorzaam meisje dat nooit verlegen zit om haar 'moetjes' af te werken of op te ruimen. En dat terwijl jij thuis een broertje dood hebt aan alles wat met 'moeten' te maken heeft. De kunst om stil te verdwijnen als er opgeruimd wordt, heb je al aardig onder de knie.

Je bent nog altijd wijs voor je leeftijd, met een bijzonder rijke woordenschat, héél uiteenlopende interesses (van prinsessensgedoe tot middeleeuwse kastelen, van Cars tot en met dino's) en een meester in de negotiatie. Een vasthoudend karaktertje: je weet wat je wil en je bijt je erin vast. Een toekomst als vertaler-tolk zit er misschien ook wel in: als enige versta jij je kleine broertje en vertaalt moeiteloos zijn uitspraken.

Je huidje heeft nog altijd dat baby-zachte maar tegelijk ben je het laatste jaar een echt juffrouwtje geworden. Elke dag wil je een andere outfit en jij weet precies wat bij elkaar past en wat niet, ondanks mijn protesten dat blauw-wit gestreepte nylons, een oranje-wit gestippeld rokje en een groene T-shirt met bloemen niet bij elkaar gaan, al zeker niet met knalgele laarzen. Ondanks je ijdelheid, kost het me veel moeite om jou in bad te krijgen. Je bent ontzettend trots op je lange haren (echte leeuwenmanen, naar je sterrenbeeld) maar o wee als ze gekamd, gewassen of gestrikt moeten worden.

Al drie jaar lang ben je trouw aan jezelfde 'lief' en jezelfde beste vriend, met een duidelijk onderscheid tussen beide. Alleen Justin Bieber doet je soms twijfelen of C. wel de ware voor je is. Met je grote zus en kleine broer kan het er soms flink tegen zitten maar tegelijk kan je niet zonder hen. Je deelt nog altijd graag je kamer met je zus en als zij uit logeren is, leg je je gewoon bij kleine broer. Alleen zijn is niks voor jou. Hannelore blog.jpg

Jouw CD is Gossip en je zingt Beth-Ditto gewijs alle liedjes mee. En met Seasick Steve krijgen we je eeuwige waarom-vragen ook altijd even getemperd.

Sinds kort heb je eindelijk ook vriendinnen, na jaren alleen maar met de jongens gespeeld te hebben. Toen ik je samen met die meisjes zag op je verjaardagsfeestje, zag ik eindelijk wat jouw juf bedoelde. Dat was vast het rustigste en fijnste feestje ooit!

Je bent en blijft mijn kleine katje uit de Axenroos, meestal poeslief, soms blaas je eens maar vooral lig je graag in de zetel bij mama of papa op schoot die je uitgebreid aaien, strelen, kietelen, kriebelen, masseren... Zoals het een echte kat betaamt.

Achter je stoere uiterlijk, schuilt toch vaak een klein meisje. Het is mijn uitdaging om dat nooit te vergeten en af en toe door je zelfzekerheid te prikken en je te laten voelen dat er niks mis is met klein en kwetsbaar zijn.

Mijn lieve meisje, er veranderde niet zoveel. Je bent wie je bent, je bent zo geboren en ik ben blij met een dochter zoals jij. Mijn klein geschenkje dat almaar groter wordt.

Je mama

21:16 Gepost door Mama Blogt in Feest | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Heerlijk zo'n 6-jarige in huis hebben hé!!! En t ziet er een echt schatje uit!!!!

Het was een zaligheid om te lezen! Het hadden mijn woorden kunnen zijn...het is genieten om je "baby" te zien groeien en ontpoppen tot een mini-mensje...

Hip hip hoera voor de flinke meid!

Groetjes x

Gepost door: Vrouwtjelief | 11-08-11

KUS KUS KUS voor Hànnelore!

Gepost door: oma moetje | 11-08-11

De commentaren zijn gesloten.