08-09-10

Zeven jaar!

Liefste Charlotte,

Gisteren werd je zeven. Ik kan er maar niet bij dat jij al zo groot bent. Waar is de tijd dat je ons verraste door veel te vroeg en veel te klein je opwachting in ons leven te maken. Ons zeven-maanden-wondertje noemden we je toen. Alle schade door je vroeggeboorte heb je inmiddels flink ingehaald. Je steekt zowat een kop boven je klasgenootjes uit, bent lang en slank als je papa. Een figuurtje om jaloers op te zijn.

Je bent nog altijd wie je bent. Je kwam zo ter wereld en zo zal je altijd zijn. Lief, bedeesd, verlegen, rustig, braaf. Maar ondanks je rustige natuur ben je ontzettend sociaal. Vriendinnetjes en vriendjes bij de vleet. De hele school en buurt kent jou. Jouw vriendinnetjes noemen je gekke Charlotte. In de klas durf je amper je vingertje op te steken maar op de speelplaats voer jij het hoge woord.Charlotte 7.jpg

Je hebt steeds wat tijd nodig om te wennen aan nieuwe mensen, maar eens je zover bent je vertrouwen te schenken, dan is dat ook voor het leven en compleet onvoorwaardelijk.

School is voor jou een prettige plek. Je leert graag, leest graag, rekent graag... Je kijkt op naar je nieuwe juf die al meteen vanaf dag 1 jouw hartje voor zich won. Ik voorspel dat zij jou dit jaar zover zal krijgen om ook af en toe in de klas het hoge woord te voeren.

In tegenstelling tot je zus en broer ben je nog steeds geen knuffelaar. Alleen als jij het zelf wil. Dan verander je nog elke keer in de onverbiddelijke zoener. En het moet gezegd, jouw zoentjes kriebelen tot in mijn tenen. 

Je bent duidelijk de oudste, je ruimt graag op, gedraagt je verantwoordelijk, zorgt voor de kleintjes... Echt een oudste zusje.  Je houdt nog steeds van alle eten: van hypergezond (tegen een slaatje zeg je nooit nee) tot superongezond. Als het muisstil is in huis, kan ik aan het geknetter van het snoeppapier weten waar jij je verstopt hebt.  

Je lijkt zowel op mij als op je papa. Van hem heb je je rekentalent en je rationele ingesteldheid. Zo kan het er bij jou niet in waar al die heisa rond de sint of de paashaas nu eigenlijk goed voor is. Ik zie je denken 'wie gelooft dat nu'. Je heult niet met populaire liedjes of vedettes maar trekt je liever terug met Jeff Buckley. Je humeur is ook net als dat van papa gelijkmatig. Geen ups en downs zoals je zus of je mama maar altijd gelukkig. Je hebt het alleen soms moeilijk met die kleine zus die jou in alles probeert te overtreffen. Ondanks je weinige fantasie, ben je een kunstenaar ten top. Wat er allemaal uit jouw breintje ontspruit, het doet me vaak echt versteld staan. Je bent net aan je eerste hobby begonnen: de tekenacademie. En al meteen na de eerste les was het duidelijk. Dit is jouw ding! Je straalt en ziet er gelukkig uit.

Mijn lieve schat, van een kleintje dat zoveel moeite had om haar leeftijdsgenootjes bij te houden, ben je veranderd in een frisse en stralende juffrouw die met veel goesting in het leven staat. Je bent een meisje waar mensen op kunnen bouwen. Ik moet opletten dat ik dat zelf niet doe, want diep vanbinnen mag je nog altijd mijn klein zevenmaandenwondertje zijn.

Liefs van je mama

 

19:41 Gepost door Mama Blogt | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.