10-08-10

Voor je vijfde verjaardag!

Liefste Hannelore,

5 jaar ben je geworden en we zullen het geweten hebben. Al maanden op voorhand was je ermee bezig. Wat gaan we eten als ik jarig ben? Wie mag er allemaal op mijn feestje komen? Hoeveel nachtjes slapen? Gaan we dan taart eten? En pannekoeken? En cake? Je moest en je zou de ster van de dag zijn.

Han 3.jpg

Het was je eerste verjaardag dat ik je niet bij me had, met oma aan zee. En wat heb ik je gemist. Je tatertje staat nooit stil en vooral je waarom-vragen drijven me soms tot regelrechte wanhoop. Je blijft een koppig madammeke. Een sterk karaktertje. Soms poeslief en soms heel kattig. Je staat je mannetje in het leven. Je doet niks liever dan in de vakantie naar het speelplein gaan, je lekker vies maken en meedoen aan groepsspelen die je dan thuis met het hele gezin wil naspelen. Ik vermoed dat jij een echte jeugdbewegingsmeid gaat worden.

 

Han2.jpg

Voor jou lijkt alles vanzelf te gaan. Je bent een kleine spons die alle informatie, alle nieuwe woorden in zich opzuigt. Je bent dan ook al heel 'wijs' voor je leeftijd. Je hebt een brede interesse maar vooral alles over de oorlogen en bezoekjes aan kathedralen, kerken en musea zijn jouw favoriet. Je puzzelt en knutselt dat  het een lieve lust is. Met je zus doe je alle echte meisjes-dingen zoals moedertje-en-vadertje spelen, met de poppen, elkaar schminken, giechelen, giechelen en nog 'ns giechelen... Met je kleine broer hang je de jongen uit. Ravotten, elkaar kopje onder duwen in het zwembad en je neemt hem bij de hand om als twee avonturiers wildwaterbanen en hoge glijbanen te bedwingen.

Han.jpg

Soms ben je een echte jongen maar af en toe zien we een echt meisje verschijnen. Vooral wanneer je een camera gespot hebt. Een écht modelletje noem jij jezelf.

Je hebt het hart op de tong, zegt altijd luidop wat je denkt en wat je voelt is voor niemand ooit een raadsel.

 

Als ik jou zie, ben ik altijd verbaasd hoe snel jij zo groot bent geworden. Maar tegelijkertijd ben je nog altijd mijn kleine meid, met je babyzachte velletje. Af en toe zeg je dat je niet groot wil worden, maar mijn lieve schat, dat gebeurt toch en ik kan je verzekeren dat het geen pijn doet. Integendeel!

Je mama

 

20:34 Gepost door Mama Blogt in Feest, Kids | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

03-08-10

Terug van weggeweest

Geen tent dit jaar maar een luxe vakantiehuisje ergens in Frankrijk. De eerste echt onstpannende kindervakantie. 's Avonds bij zonsondergang zwemmen in het meer. 's Ochtends en 's middags in het zwembad. Lange middagdutjes. Veel lezen. Lang praten met manlief op het terras als alle kindjes in bed lagen. Veel geschaafde kinderknietjes op de Franse hellingen. Genieten van al het moois dat de natuur ons brengt: een molletje in onze tuin, een egel op het terras, een aanhankelijk katje uit het bos, konijntjes die verschrikt wegspringen, een sprinkhaan die elke avond zijn toertjes kwam rennen op de tafelrand, een bonte spekker in een boom ...  Alle dagen zagen er hetzelfde uit. En zo was het goed. Voor de kleintjes en de groten.

Wat me bijblijft:

- Pissebedden make great pets. Ze laten zich gewillig in playmobil prinsessenhuizen opsluiten, onderstoppen in poppenbedjes en vertroetelen door kinderhandjes.

- Vrouwen zonder cellulitis bestaan niet.

- Met mijn 34 jaren valt de cellulitis best wel mee. En met de zwembandjes.

- Ons klein jowanneke is een wildwaterbaan op zijn eigen.

- Mijn dochters zijn geen waterhelden. De rivière lente in het zwemparadijs vertalen zij als 'snelle baan'.

- De emancipatie heeft haar doel nog niet helemaal bereikt. Papa's zien er bruin en afgetraind uit, mama's moe en slightly overweight. Papa's hebben blijkbaar nog tijd voor hobby's zoals mountainbiken.

- Ik zit met niemand liever op het terras met een pastiske in de hand als met manlief. Na tien jaar samen nog bijlange na niet uitgepraat.

- Mijn kinderen vinden daguitstappen saai. Liever willen ze zwemmen, zwemmen en nog eens zwemmen.

- Dat ik het Franse woord voor protje niet ken.

 

 

 

09:43 Gepost door Mama Blogt | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |