10-08-10

Voor je vijfde verjaardag!

Liefste Hannelore,

5 jaar ben je geworden en we zullen het geweten hebben. Al maanden op voorhand was je ermee bezig. Wat gaan we eten als ik jarig ben? Wie mag er allemaal op mijn feestje komen? Hoeveel nachtjes slapen? Gaan we dan taart eten? En pannekoeken? En cake? Je moest en je zou de ster van de dag zijn.

Han 3.jpg

Het was je eerste verjaardag dat ik je niet bij me had, met oma aan zee. En wat heb ik je gemist. Je tatertje staat nooit stil en vooral je waarom-vragen drijven me soms tot regelrechte wanhoop. Je blijft een koppig madammeke. Een sterk karaktertje. Soms poeslief en soms heel kattig. Je staat je mannetje in het leven. Je doet niks liever dan in de vakantie naar het speelplein gaan, je lekker vies maken en meedoen aan groepsspelen die je dan thuis met het hele gezin wil naspelen. Ik vermoed dat jij een echte jeugdbewegingsmeid gaat worden.

 

Han2.jpg

Voor jou lijkt alles vanzelf te gaan. Je bent een kleine spons die alle informatie, alle nieuwe woorden in zich opzuigt. Je bent dan ook al heel 'wijs' voor je leeftijd. Je hebt een brede interesse maar vooral alles over de oorlogen en bezoekjes aan kathedralen, kerken en musea zijn jouw favoriet. Je puzzelt en knutselt dat  het een lieve lust is. Met je zus doe je alle echte meisjes-dingen zoals moedertje-en-vadertje spelen, met de poppen, elkaar schminken, giechelen, giechelen en nog 'ns giechelen... Met je kleine broer hang je de jongen uit. Ravotten, elkaar kopje onder duwen in het zwembad en je neemt hem bij de hand om als twee avonturiers wildwaterbanen en hoge glijbanen te bedwingen.

Han.jpg

Soms ben je een echte jongen maar af en toe zien we een echt meisje verschijnen. Vooral wanneer je een camera gespot hebt. Een écht modelletje noem jij jezelf.

Je hebt het hart op de tong, zegt altijd luidop wat je denkt en wat je voelt is voor niemand ooit een raadsel.

 

Als ik jou zie, ben ik altijd verbaasd hoe snel jij zo groot bent geworden. Maar tegelijkertijd ben je nog altijd mijn kleine meid, met je babyzachte velletje. Af en toe zeg je dat je niet groot wil worden, maar mijn lieve schat, dat gebeurt toch en ik kan je verzekeren dat het geen pijn doet. Integendeel!

Je mama

 

20:34 Gepost door Mama Blogt in Feest, Kids | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Proficiat Hannelore , je bent al 5!!!
Ik twijfel er niet aan dat je verjaardag een Grote Dag was, en dat jij De Ster van de dag was!
Tot binnenkort !
Veel liefs
Cindy en Esmée
ps ook proficiat aan mama en papa met hun grote meid

Gepost door: cindy | 19-08-10

De commentaren zijn gesloten.