03-08-10

Terug van weggeweest

Geen tent dit jaar maar een luxe vakantiehuisje ergens in Frankrijk. De eerste echt onstpannende kindervakantie. 's Avonds bij zonsondergang zwemmen in het meer. 's Ochtends en 's middags in het zwembad. Lange middagdutjes. Veel lezen. Lang praten met manlief op het terras als alle kindjes in bed lagen. Veel geschaafde kinderknietjes op de Franse hellingen. Genieten van al het moois dat de natuur ons brengt: een molletje in onze tuin, een egel op het terras, een aanhankelijk katje uit het bos, konijntjes die verschrikt wegspringen, een sprinkhaan die elke avond zijn toertjes kwam rennen op de tafelrand, een bonte spekker in een boom ...  Alle dagen zagen er hetzelfde uit. En zo was het goed. Voor de kleintjes en de groten.

Wat me bijblijft:

- Pissebedden make great pets. Ze laten zich gewillig in playmobil prinsessenhuizen opsluiten, onderstoppen in poppenbedjes en vertroetelen door kinderhandjes.

- Vrouwen zonder cellulitis bestaan niet.

- Met mijn 34 jaren valt de cellulitis best wel mee. En met de zwembandjes.

- Ons klein jowanneke is een wildwaterbaan op zijn eigen.

- Mijn dochters zijn geen waterhelden. De rivière lente in het zwemparadijs vertalen zij als 'snelle baan'.

- De emancipatie heeft haar doel nog niet helemaal bereikt. Papa's zien er bruin en afgetraind uit, mama's moe en slightly overweight. Papa's hebben blijkbaar nog tijd voor hobby's zoals mountainbiken.

- Ik zit met niemand liever op het terras met een pastiske in de hand als met manlief. Na tien jaar samen nog bijlange na niet uitgepraat.

- Mijn kinderen vinden daguitstappen saai. Liever willen ze zwemmen, zwemmen en nog eens zwemmen.

- Dat ik het Franse woord voor protje niet ken.

 

 

 

09:43 Gepost door Mama Blogt | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

- en dat je er prachtige foto's kan maken !

Gepost door: omamoetje | 04-08-10

De commentaren zijn gesloten.