21-05-10

Supermarkt

Laatst zag ik een documentaire van Dieren in nesten die mijn hele leven op zijn kop gezet heeft. Het ging over een bejaardentehuis voor bejaarde koeien en wat zag ik daar? Een spinnende koe. Nooit geweten dat die beesten kunnen genieten van een aai over de bol en een kriebel onder de kin. Dat drukte me met de neus op de feiten. Hoe wij dieren als louter consumptiemiddel zien. Sinds die dag krijg ik met moeite een hap vlees door de keel.

Dus probeer ik wat vegetarische alternatieven uit. Vanavond staan er frietjes op het menu maar wat eet je daar dan bij? Ik trek naar de visafdeling want met die beestjes kan je toch geen affectieve band aangaan, toch? Een tartaar van tonijn, dat zou het wezen. Ik draai het bakje om: gevangen in de Indische oceaan. Oh jee, da's ook niet goed. Want over 40 jaar zullen onze oceanen leeggevist zijn. Alle andere bakjes en visjes omgedraaid: niks gekweekt maar allemaal gevangen. Dat wordt dus gewoon een slaatje bij de frietjes. Met een eitje van de bioscharrelkippen.

De mango heb ik ook maar links laten liggen want die moet van te ver komen. Het worden dus gewone golden delicious. Het verse sapje zit in een plastic flesje dat er 450 jaar over doet om afgebroken te worden. Ook maar niet in het mandje dan. Gewoon kraantjeswater in een karafje zal het zijn. En brood ook niet, want als ik dat in de supermarkt koop, is dat ten nadele van de lokale bakker.

Zo komt het dus dat ik met een quasi-leeg mandje aan de kassa sta. Wat ook weer niet goed is, want onze Carrefour moet sowieso al vestigingen sluiten. Of hoe een tripje naar de supermarkt nooit meer zal zijn wat het geweest is.

09:34 Gepost door Mama Blogt in Overpeinzingen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

ge hebt toch geen plastiek zakske genomen :-D ... inderdaad boodschappen doen zonder een bezwaard economisch, ecologisch geweten is iets van lang vervlogen tijden... maar het geeft wel een goed gevoel om wat vaker bewust bij dingen stil te staan... goe bezig zou ik zo zeggen :)

Gepost door: Eef | 29-05-10

help is onderweg ...en dichterbij dan je denkt. De mama en papa van Esmée zijn nl al hééél lang vegetariër. Dus als je vragen hebt, we helpen je graag om de antwoorden te vinden!
Mooie blog! Ik ga straks eens rustig lezen.
veel liefs
Cindy, mama van Esmée

Gepost door: cindy | 24-06-10

help=hulp dat komt ervan als je te vaak in een andere taal denkt/spreekt....;-)

Gepost door: cindy | 24-06-10

De commentaren zijn gesloten.