07-11-09

Groot worden

PIJNTJEMijn kindjes moeten nog zoveel leren in dit leven. Het is begonnen bij kind 1 met de lettertjes en de cijfertjes maar daar blijft het natuurlijk niet bij. Er zijn andere dingen die het leven hen zal leren. Dat LDVD niet eeuwig blijft duren, bijvoorbeeld. Of dat het leven niet in zwart en wit te vatten valt. Dat vrienden komen en dat vrienden gaan. Dat op elk potje wel een dekseltje past, al moet de ene wat langer zoeken dan de ander. Dat het leven veel zoeken is en soms wat vinden. Dat de weg die je aflegt belangrijker is dan waar je uitkomt. Dat je moet geven en nemen en dat veel geven leuker is dan veel nemen. Dat geld niet belangrijk is maar soms wel handig. Dat je de pestkoppen die je in de lagere school het leven zuur maken, later helemaal vergeten bent. Dat je niet de wereld kan redden maar wel je best kan doen. Dat graag zien belangrijker is dan graag gezien worden. Dat je niet kan verwachten dat iedereen jou graag ziet. Dat loslaten soms beter is dan vasthouden. Dat aanvaarden een stuk van je geluk is. Dat je om gelukkig te zijn wat geluk moet hebben maar dat je dat ook deels zelf in de hand hebt. Dat het leven ups en downs kent en dat er achter elk dal wel weer een bergtop komt en dat de downs minder worden als je groter wordt.  Dat er heel wat is om voor te leven.

Ik zal nog wat tranen moeten drogen. Een erger en dieper verdriet dan bij een geschaafde elleboog. Waar geen pleister of moekeszalf tegen helpt. Ze moeten nog lesjes leren waar ik ze niet op kan voorbereiden. Geen twintig minuutjes per dag huiswerk maken om het onder de knie te krijgen. Ook ik moet loslaten en hopen dat alles goed komt.

10:00 Gepost door Mama Blogt in Overpeinzingen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

een heel mooie tekst Katrien, inspirerend en zeer waar...

Gepost door: Evita | 10-11-09

Ik heb een mooie-dingen-boekje ... dit stukje komt erin ... het ontoert me diep ... je bent een mooi mens als je zulke pareltjes en waarheden schrijft!

Gepost door: Leen | 14-11-09

met dit stukje lectuur kan ik mijn stress weer even relativeren
een steuntje in de rug
en zo waar als iets!

Anja

Gepost door: Anja | 19-11-09

De commentaren zijn gesloten.