07-09-09

Voor je zesde verjaardag

Lieve, grote, flinke schat,

Zes ben je geworden vandaag en tot mijn grote spijt heb ik het feest gemist. Ik ben zelf heel vroeg naar school vertrokken, toen je nog sliep en was pas terug als het al voorbij bedtijd was. Een dikke kus, dat hebben we elkaar nog kunnen geven en dat kan je na zes jaar écht wel als de beste. Tot het pijn doet, als het moet.

Je bent net gestart in het eerste leerjaar en je honger naar cijfers en letters groeit alleen maar. Je bent ontzettend leergierig en enthousiast. Je huiswerk kan niet snel genoeg op tafel liggen. Ik moet je echt intomen of je zou al aan de schoolpoort beginnen als ik je kom halen.

En voor de rest ben je eigenlijk dezelfde gebleven. Verantwoordelijk, betrouwbaar, blozend en blinkend, een stralend zonnetje in huis, zelfstandig... Wat je liefst van al doet is knutselen, schilderen, knippen, plakken, tekenen. Je tovert de prachtigste dingen uit je mouw. Een echte creatieveling. Van je oma? En het snoepen ook? Je lust alles, eet graag samen met mij slaatjes en fruit en allerhande rauwkost maar voor wat chocola ben je ook altijd te vinden.

Je bent ook nog altijd mijn sterretje in empathie. Jij hebt een ingebouwd thermometertje voor wat anderen voelen. En je geeft ze nog altijd graag wat ze nodig hebben, een knuffel, een kus, een lach, een tekening.

Mijn lieve, lieve schat, ik vermoed dat ik volgend jaar wat meer te vertellen zal hebben. Over leren lezen, leren zwemmen, leren rekenen. Er staat wat op stapel dit jaar voor jou. Mijn schitterend zonneke, aan jou kunnen heel wat mensen zich warmen...

Dikke, dikke zoen

22:16 Gepost door Mama Blogt in Kids | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

ja, een echte lieve flinke grote schat ! Wou dat ik je ook een kus en knuffel kon geven vandaag, maar dat halen we wel in !

Gepost door: omamoetje | 07-09-09

Een dikke proficiat voor Charlotje! . . . En voor de mama en papa!

Gepost door: Leen | 09-09-09

De commentaren zijn gesloten.