12-08-09

Terug van weggeweest

Van een kort maar fijn vakantietje. Alweer versteld gestaan van de schoonheid van ons belgenland. Dit keer was het de gaumestreek. Naar het schijnt de provence van België en met het zonneke van de afgelopen week waanden we ons daar ook het grootste deel van de tijd. Wat zachter glooiingen dan de echte Ardennen, wat lieflijker natuur en pittoresker dorpjes.

Het kampeeravontuur was deels een succes. De nieuwe tent is een luxegeval. En onder luxe versta ik: recht kunnen staan om me aan en uit te kleden. De camping was mooi, een ruime kampeerplek, vlakbij de Semois, veel groensel, zwembadje en perfecte kinderanimatie. Maar ook véél nederlanders. Mét veel nachtlawaai. De boodschap luidt: volgend jaar camping waarvan de uitbaters alleen maar Frans praten. Dat vermindert namelijk de kans op Nederlandse kampeergenoten. Ik wilde het in het begin nog aanzien (manlief wilde meteen al naar huis) maar na een week had ik toch een moooorgen ipv. bonjour teveel gehoord. Wil iemand ze trouwens ook 'ns diets maken dat een pistolet géén bolletje is?  En de razend populaire Henkie op de karaoke is nu ook niet meteen de reden waarom we naar het zuiden van België afgezakt waren.

En toch was 't een schoon reisje. Ben ontspannen teruggekomen en ook een beetje chauvinistischer geworden. Hoe schoon ons land is. En hoe beleefd en bescheiden we meestal zijn.

 

20:20 Gepost door Mama Blogt in Vakantie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.