12-08-09

Briefje

LORE 1Tijd voor nog eens een briefje. Mijn kleinste meid, kind 2 dus, is pas 4 geworden. We hebben het op vakantie gevierd met vlagjes aan de tent, een step als cadeau en op een marktje in Bouillon heb je een middeleeuwse prinsessenkroon gekregen. Die heb je sindsdien nog niet uit willen doen. Je staat ermee op en gaat ermee slapen. Op je verjaardag zelf was je de ster en je had meteen ook de allures. Wij moesten jou in de watten leggen, voor minder ging je niet! En grote zus moest ook maar een dagje naar jouw pijpen dansen.

Je hebt een flinke groeischeut gekregen de laatste weken. Bijna net zo groot als je zus en dat is ook al geen kleintje. Je babyvet hangt er nog een beetje aan. Gelukkig voor mij want daar ben ik gek op. Je zachte babyvelletje, je ronde voetjes en handjes, je bolle wangetjes... Laat het nog maar even zo!

Later wil je meester worden. Of jongen. Of superheld. Of soms zeg je: als ik later een jongen ben, dan word ik superheld. Of je beweert staalhard dat je vroeger een jongen was. Je speelt graag bij de buurjongen waar een huis vol jongensspeelgoed staat. Playmobil-ridders zijn je favoriet. En toch houd je ook van meisjesspelletjes. Je verkleed je graag als prinses of speelt mama met de poppen.

Je bent en blijft een haantje-de-voorste. Terwijl je zus eerder observeert en de kat uit de boom kijkt, loop jij voorop en zit op de eerste rij. Op vakantie spreek je iedereen aan en vertel je trots dat je jarig bent. Ik zie in jou wel een showbizzfiguur, een actrice, stand-up-comedian of althans 'iets in de media'?LORE 2

Je doet het flink op school, gaat trouwen met groten Adam of met Leni. Daar ben je nog niet helemaal uit. Je hebt het hart op de tong. Een open boek. Jouw emoties laten zich niet raden: die lees je gewoon van je gezicht. Je kan lastig zijn van te veel drukte. Je hebt graag dat alle dagen een beetje hetzelfde zijn. Voor jou dus liever het wat kalmere schooljaar dan de drukke vakantie met veel logeerpartijtjes en lang opblijven. Je bent en blijft ook een vroege vogel. Al van bij je geboorte ga je graag vroeg naar bed en vroeg uit de veren. Helemaal de papa en so unlike de mama. Eten is vooral vlees en petatjes. Groensel en fruit is niet aan jou besteed. Opnieuw helemaal je papa. Maar uiterlijk lijk je op mij, naar 't schijnt. En dat beschouw ik als een compliment want ik vind jou een supermooie meid. Vooral je blinkende deugnietogen, dat blijft jouw grote troef. Je bent een bron van genot voor mij als liefhebberend fotograaf. En de mooiste foto's zijn niet alleen die waarop je lacht. Jouw bijnaam is veranderd van prinses Decibel naar Donderwolkje of Kruidje-roer-me-niet. Je stapt geregeld met het 'andere' been uit bed. Maar zoals het ook in de natuur gaat: na regen komt ALTIJD zonneschijn. En als jouw zonneke schijnt, mijn liefste schat, dan is de hele wereld blij!

 

 

20:41 Gepost door Mama Blogt in Kids | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Leuk hé... Even mijmeren over de kindjes...Ze worden zo snel groot ! Het lijkt pas gisteren toen Franneke gebeuren is en nu stapt ze al heel gezwind de eerste kleuterklas binnen. Gelukkig heb ik er hier nog twee bij mij thuis !

Gepost door: Anja & co | 01-09-09

De commentaren zijn gesloten.