25-06-07

Fiere mama

Zaterdag was het schoolfeest bij Charlotte. Boven mijn verwachting stond ons wittekoppeke helemaal vooraan op het podium en voerde ze alle pasjes perfect uit! Misschien toch nog een podiumbeest? Het springkasteel achteraf was iets minder aantrekkelijk voor haar maar voor haar zusje daarentegen...

 

Laatste nieuws:

 

(1) Papa heeft aan de meisjes gevraagd of ze de maan kunnen pakken en nu staan ze geregeld in de tuin de lucht in te turen op zoek naar de maan.

 

Kunnen jullie de maan vangen

 

 

 

 

 

 

 

De maan vangen

 

 

 

 

 

 

 

(2) Hannelore is gek van de regen. Zodra ze nattigheid voelt, rent ze naar binnen, trekt haar laarsjes aan en snelt terug naar buiten om met open armen en mond in de regen te gaan staan.

 

(3) Hannelore wordt nu ook echt groot. Ze commandeert neefje Arno als een grote zus. Nee, nee, niet mondje steken, zegt ze met een vermanend vingertje. En Tatot, kom, roept ze naar haar grote zus.

 

(4) En Charlotte wordt een echte juffrouw. Kom, mama, dansen. Jij moet hier staan.

 

Nog wat verschillen en overeenkomsten tussen mijn meiden: Hannelore ligt altijd helemaal bloot in bed. Gooit de dekentjes weg, trekt haar pyama uit en ligt dan poedelnaakt op haar pamper na op haar rug met haar armen open. Charlotte ligt - hoe heet het ook is - he-le-maal onder de dekens (en nee, een laken is NIET genoeg). Alleen het puntje van haar neus en wat bezwete witte haren zie je nog.

 

Dansen en zingen doen ze allebei ontzettend graag, net als rommel maken, tekenen, schilderen, in bad gaan... Hannelore is wat wilder en wat onbezorgder. In het zwembad zou ze in het diepe springen zonder erbij na te denken en zonder mama die haar opvangt. Mama moet haar dus héél goed in de gaten houden. Terwijl Charlotte zich de hele tijd aan me vastklampt.

 

Wilde Hannelore

 

 

 

 

 

 

 

Charlotte gaat ontzettend graag op stap. Alles is goed, vooral koffietjes drinken met mama, of ijsjes gaan eten, of naar de winkel ... Overal waar we gaan, begint ze te vragen 'Gaan we hier ook iets eten, mama?' Hannelore gaat ook graag weg (vooral met de auto) maar komt ook liefst zo snel mogelijk weer naar huis (net als haar papa).

 

En knuffelen doen ze tegenwoordig allebei graag. Liefst van al hun papa. Die heeft dus drie vrouwen rond zijn nek hangen... Arme papa...

 

10:20 Gepost door Mama Blogt in Kids | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

18-06-07

De wet van Murphy

Je houdt het niet voor mogelijk. De dag na ons Leuvens avontuur. De dag nadat de dokter zei hoe goed Charlotte haar brilleke er nog altijd uitziet... die dag trekt Hannelore één van de oren van Charlotte's bril.

 

De meiden hebben trouwens nieuwe bijnamen: prinses Carlotta Snottebel en prinses Imelda Decibel. Het eerste lijkt me voor zich te spreken, het laatste wegens Hannelore's voorliefde (zeg maar gerust obsessie) voor schoenen en haar luidkeels goed- of afkeuren van wat rond haar gebeurt.

 

Ze zijn nu beide gezegend met Crocskes en ik denk dat ik me ook dringend een felgekleurd paar moet aanschaffen. De meiden willen niks anders meer aan hun voetjes...

 

Vandaag met Hannelore's meterke een paar uurtjes de stad ingetrokken. Had even behoefte aan volwassen conversatie en wat ademruimte. Ik heb twee brave, brave kinderen en toch ben ik soms zooooo moe! Maar soit, dan denk ik aan alle stress die er vroeger bij kwam toen ik ging werken en prijs ik mezelf al snel terug gelukkig.

 

 

17:26 Gepost door Mama Blogt in Kids | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

15-06-07

 

Hannelore loopt niet. Hannelore stuitert.

15:00 Gepost door Mama Blogt in Kids | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

12-06-07

Mijn grote schat

Vandaag nog 'ns naar Leuven geweest. De x-ste controle bij de oogdokter. En net als alle vorige keren heb ik er een uitstapje van gemaakt met mijn oudste. Met de trein, dat vindt ze geweldig. Vandaag kreeg ze op het station haar eigen ticketje en op de trein zelfs haar eigen stempeltje.

 

In het UZ voerde ze elk opdrachtje prima uit. Nog altijd een beetje verlegen, dat wel, maar ik was toch bijzonder fier op mijn jongedame. 9 op 10 heeft ze gehaald met haar goede oogje en 7 op 10 met het slechte oogje. Een prima score, dixit de dokter. Toen de dokter ook nog zei dat haar brilletje er nog altijd zeer goed uitziet, dacht ik dat ze er mee aan het lachen was. Een geschramd, krom brilletje. Maar nee, blijkbaar ziet het gemiddelde brilletje van 3-jarigen er nog veel erger uit.

 

Bij Het dagelijks brood schoven we mee aan aan de lange tafel. Uitmuntend lekker eten (wat een heerlijke zelfgemaakte limonade en de quiche was ook niet te versmaden) en fijn gezelschap. De taartjes staken mijn ogen uit maar Charlotte wilde liever een ijsje. Dat heeft ze dan half liggend op mijn schoot in het stadspark opgelikt. Ik geniet ongelooflijk van die momenten met Charlotte. We passeerden ook het restaurantje waar we lang geleden voor het eerst uit eten zijn gegaan na Charlotte's geboorte. Ze lag toen nog in de couveuse in het UZ in Leuven. Blij dat we die periode zonder kleerscheuren zijn doorgekomen.

 

Charlotte was ongelooflijk gefascineerd door de etalagepoppen zonder hoofd. En toen stonden er daar nog wel twee zonder kleren aan, op straat. Ikzelf was al het oponthoud een beetje beu en liep verder. Tot Charlotte mij tot de orde riep: "Kijk, mama, die hebben een blote poep en ik knijpt daarin." Vuurrood moet ik gezien hebben.

 

Bij De Krokodil heb ik me laten gaan: Kikker is verliefd, Rupsje Nooitgenoeg en Waar is de taart. Allemaal prettige voorleesboekjes.

 

Kortom, Charlotte was fan-tas-tisch vandaag. Een grote, lieve schat. Ik heb trouwens een blauwe plek op mijn wang omdat ze me zo hard gezoend heeft. Ze heeft er dus ook van genoten. Nu alleen nog haar in haar bedje krijgen. Daar is ze precies nog niet aan toe. Ze blijft maar kusjes geven.

20:22 Gepost door Mama Blogt in Kids | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-06-07

Kater

Het hele gezin zit met een flinke kater. Eerst vakantie aan zee, toen schoolreis voor Charlotte, dan ons jaarlijkse fiets- en logeerbezoek vanuit het Antwerpse en daarna bezoekje aan mijn neefje in de Zwalmstreek. Genieten, genieten, genieten, met zoveel mensen om je heen. 't Is even afkicken nu.

 

Het weer zat dit keer wel mee. Zaterdagnacht tot in de vroege uurtjes buiten zitten kletsen bij kaarslicht. Voetballen met de grote baby Viktor. Zondagmiddag wandelingetje in Zwalm en in een prachtige tuin gebarbecued. Met  een lekker koel glas van het zelfgemaakte vlierbloesemdrankje van de vrouw des huizes in de hand onder de eeuwenoude kerselaar. De verzuring was dit weekend ver te zoeken. De twee Viktors en Maurice de kater hebben mijn hart alvast gestolen. En de Zwalm ook wel eigenlijk. Moeten we zeker nog 'ns bezoeken.

 

En nu geniet ik dubbel en dik van de stilte. Ik heb het graag luid en druk om dan nog meer te genieten van de rust. En omgekeerd natuurlijk.

 

 

19:56 Gepost door Mama Blogt in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-06-07

't Zeetje

Koud, koud, koud was het aan de zee. Gisteravond zijn we van een 15 graden naar 30 graden afgezakt. Thuis was het om dood te vallen terwijl we aan de zee met jassen en mutsen rondliepen. Niet dat ik dat erg vind. Er gaat niks boven een fikse wandeling aan zee om 'ns flink uit te waaien en je daarna lekker op te warmen aan een heerlijk dampende kop koffie.

 

De donkere wolken hebben we meegebracht van de zee want intussen is de lucht hier thuis ook dichtgetrokken. Maar het blijft wel heet...

 

De meiden hebben een fantastische vakantie gehad en dat was er aan te merken: zoooo braaf! Rennen op het strand, de eendjes in het park eten geven, de meeuwen, slapen in de bolderkar, met de voetjes in zee (kon alleen de eerste dagen, daarna was het te koud). Een ideale kindervakantie. Behalve misschien de redster in het zwembad. Ze was nogal van het paniekerige type. Echt geen job voor haar dus. Moet dat mens stress hebben, zeg.

 

Charlotte is net vertrokken op schoolreis. Ik ben er zeker van dat ze in slaap zal vallen op de bus. Naast vriendje Seppe in elk geval. Ze waren weer niet te scheiden, die twee. Het kleine meneertje noemde me wel kaka vanmorgen maar ik neem het niet persoonlijk. Alles was kaka voor de jongeman. Jaja, hij zit in die fase dus. Vooral niet schrikken dus als Charlotte vanavond ook alles kaka noemt.

 

Neefje Arno is ook een grote schat. Charlotte is helemaal wild van hem. Hannelore iets minder. Ze heeft het wat moeilijk om haar plaats als kleinste af te geven, denk ik. Alles is plots van mij als ze Arno ziet.

 

De meiden waren wel altijd ontzettend vroeg wakker. Hannelore loopt hier nu rond met iets wat eigenlijk fel op een kater lijkt. Hangerig, zwalpend op haar beentjes, humeurig... Ik denk niet dat ze vandaag veel lawaai zal maken.

 

Charlotte heeft een nieuw lievelingsliedje: Klein klein kleutertje. Vooral het stukje over Mamaatje die zal kijven, papaatje die zal slaan vindt ze hilarisch. Is dat verontrustend?

 

En nu roepen we allemaal in koor: DANK JE, LIEVE OMA, VOOR DE FIJNE VAKANTIE!

 

PS: een televisieaandoener is de afstandsbediening voor de televisie.

PS: klasgenootje van Charlotte is eindelijk grote zus geworden. Alweer een jongetje. Ik blijf echt zitten met mijn zelfgehaakte babykleertjes. Wanneer wordt er nu eens ergens een meisje geboren? Straks moeten we er nog zelf voor zorgen...

10:04 Gepost door Mama Blogt in Vakantie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-06-07

Raadseltje

Wat is een televisieaansteker?

21:25 Gepost door Mama Blogt in Kids | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

01-06-07

Woordenschat deel II

De meiden hun woordenschat breidt nog steeds uit: zo is koorst gelijk aan koorts (Charlotte) en heeft Hannelore kousjes (terwijl ik altijd sokjes zeg). Nieuwe liedjes in het repertoire: Zakdoek leggen, Ineminemutte en Vogeltje, gij zijt gevangen... Allemaal van op school. Hannelore is ook 'nie bang è mama?' telkens er een vliegtuig overvliegt of de wasmachine draait. Cola, choco en chocola vat ze samen in één woord dat ik jammer genoeg niet kan reproduceren.

 

Volgens juf Myriam en Meester Jelle is Charlotte helemaal opengebloeid op school, sinds haar favoriete vriendje bij haar in de klas zit. Een beetje stouter ook, maar dat mag volgens beide leerkrachten. In de gymles gisteren bleef ze bijvoorbeeld halstarrig beweren dat zij NIET de tikker was! Go, Charlotte, go!

 

Hannelore is ook wat 'stouter', helaas. Vooral het karretje van de supermarkt is een ramp. Gillen, krijsen, zich op de grond werpen, alles is goed om niet in het stoeltje te moeten zitten. De eerste keer schaamde ik me rot voor al die meewarige blikken maar vanochtend was de tweede keer en ik was vastberaden niet toe te geven en me vooral niks aan te trekken van de anderen. Kreeg ik toch wel ontzettend positieve reakties, zeker!? Mama's die kwamen zeggen dat ze dat zelf ook al vaak hadden meegemaakt, opa's die me moed inspraken, anderen die me zeiden vol te houden... En, mama heeft gewonnen, hoor! Het heeft lang geduurd (veel langer dan ooit bij Charlotte) maar de volhouder wint! Mama rules!

 

Er is ooit een boekje geschreven over hoe kinderen op te voeden in een verwenmaatschappij. Daar ga ik me toch eens in verdiepen. De aanleiding voor Hannelore's scène vanmorgen was zo'n Bob De Bouwer-ding aan de ingang (vergelijk het met het paard waar wij vroeger wel 'ns opmochten). Hoe ga je daar nu mee om? Mogen ze, mogen ze niet? Aan de kassa houd ik altijd mijn hart vast (ik heb er tot nu toe geen problemen mee gehad) maar al dat snoep zo binnen handbereik, het is toch om troubles vragen.

 

En nu is het inpakken geblazen. We verkassen voor een weekje naar zee. Mét bolderkar en mét neefje Arno. Dolle pret, dus.

 

 

10:57 Gepost door Mama Blogt in Overpeinzingen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |