08-06-07

't Zeetje

Koud, koud, koud was het aan de zee. Gisteravond zijn we van een 15 graden naar 30 graden afgezakt. Thuis was het om dood te vallen terwijl we aan de zee met jassen en mutsen rondliepen. Niet dat ik dat erg vind. Er gaat niks boven een fikse wandeling aan zee om 'ns flink uit te waaien en je daarna lekker op te warmen aan een heerlijk dampende kop koffie.

 

De donkere wolken hebben we meegebracht van de zee want intussen is de lucht hier thuis ook dichtgetrokken. Maar het blijft wel heet...

 

De meiden hebben een fantastische vakantie gehad en dat was er aan te merken: zoooo braaf! Rennen op het strand, de eendjes in het park eten geven, de meeuwen, slapen in de bolderkar, met de voetjes in zee (kon alleen de eerste dagen, daarna was het te koud). Een ideale kindervakantie. Behalve misschien de redster in het zwembad. Ze was nogal van het paniekerige type. Echt geen job voor haar dus. Moet dat mens stress hebben, zeg.

 

Charlotte is net vertrokken op schoolreis. Ik ben er zeker van dat ze in slaap zal vallen op de bus. Naast vriendje Seppe in elk geval. Ze waren weer niet te scheiden, die twee. Het kleine meneertje noemde me wel kaka vanmorgen maar ik neem het niet persoonlijk. Alles was kaka voor de jongeman. Jaja, hij zit in die fase dus. Vooral niet schrikken dus als Charlotte vanavond ook alles kaka noemt.

 

Neefje Arno is ook een grote schat. Charlotte is helemaal wild van hem. Hannelore iets minder. Ze heeft het wat moeilijk om haar plaats als kleinste af te geven, denk ik. Alles is plots van mij als ze Arno ziet.

 

De meiden waren wel altijd ontzettend vroeg wakker. Hannelore loopt hier nu rond met iets wat eigenlijk fel op een kater lijkt. Hangerig, zwalpend op haar beentjes, humeurig... Ik denk niet dat ze vandaag veel lawaai zal maken.

 

Charlotte heeft een nieuw lievelingsliedje: Klein klein kleutertje. Vooral het stukje over Mamaatje die zal kijven, papaatje die zal slaan vindt ze hilarisch. Is dat verontrustend?

 

En nu roepen we allemaal in koor: DANK JE, LIEVE OMA, VOOR DE FIJNE VAKANTIE!

 

PS: een televisieaandoener is de afstandsbediening voor de televisie.

PS: klasgenootje van Charlotte is eindelijk grote zus geworden. Alweer een jongetje. Ik blijf echt zitten met mijn zelfgehaakte babykleertjes. Wanneer wordt er nu eens ergens een meisje geboren? Straks moeten we er nog zelf voor zorgen...

10:04 Gepost door Mama Blogt in Vakantie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.