01-06-07

Woordenschat deel II

De meiden hun woordenschat breidt nog steeds uit: zo is koorst gelijk aan koorts (Charlotte) en heeft Hannelore kousjes (terwijl ik altijd sokjes zeg). Nieuwe liedjes in het repertoire: Zakdoek leggen, Ineminemutte en Vogeltje, gij zijt gevangen... Allemaal van op school. Hannelore is ook 'nie bang è mama?' telkens er een vliegtuig overvliegt of de wasmachine draait. Cola, choco en chocola vat ze samen in één woord dat ik jammer genoeg niet kan reproduceren.

 

Volgens juf Myriam en Meester Jelle is Charlotte helemaal opengebloeid op school, sinds haar favoriete vriendje bij haar in de klas zit. Een beetje stouter ook, maar dat mag volgens beide leerkrachten. In de gymles gisteren bleef ze bijvoorbeeld halstarrig beweren dat zij NIET de tikker was! Go, Charlotte, go!

 

Hannelore is ook wat 'stouter', helaas. Vooral het karretje van de supermarkt is een ramp. Gillen, krijsen, zich op de grond werpen, alles is goed om niet in het stoeltje te moeten zitten. De eerste keer schaamde ik me rot voor al die meewarige blikken maar vanochtend was de tweede keer en ik was vastberaden niet toe te geven en me vooral niks aan te trekken van de anderen. Kreeg ik toch wel ontzettend positieve reakties, zeker!? Mama's die kwamen zeggen dat ze dat zelf ook al vaak hadden meegemaakt, opa's die me moed inspraken, anderen die me zeiden vol te houden... En, mama heeft gewonnen, hoor! Het heeft lang geduurd (veel langer dan ooit bij Charlotte) maar de volhouder wint! Mama rules!

 

Er is ooit een boekje geschreven over hoe kinderen op te voeden in een verwenmaatschappij. Daar ga ik me toch eens in verdiepen. De aanleiding voor Hannelore's scène vanmorgen was zo'n Bob De Bouwer-ding aan de ingang (vergelijk het met het paard waar wij vroeger wel 'ns opmochten). Hoe ga je daar nu mee om? Mogen ze, mogen ze niet? Aan de kassa houd ik altijd mijn hart vast (ik heb er tot nu toe geen problemen mee gehad) maar al dat snoep zo binnen handbereik, het is toch om troubles vragen.

 

En nu is het inpakken geblazen. We verkassen voor een weekje naar zee. Mét bolderkar en mét neefje Arno. Dolle pret, dus.

 

 

10:57 Gepost door Mama Blogt in Overpeinzingen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

déjà vu : weet je nog ? Kleine broer moest met extra hulp, trekken aan de beentjes terzelfdertijd armpjes vasthouden en krijsend kopje negeren, in de supermarktkar gewrongen worden.....niet toegeven en het stopt vanzelf

Gepost door: omamoetje | 01-06-07

Hihi....waar ken ik dat nou van?
Geniet van jullie zee-uitstapje!!

Gepost door: mamaHeidi | 01-06-07

De commentaren zijn gesloten.