29-05-07

Papieren taart

Als mijn West-Vlaamse nichtje op deze blog raakt, zal zij wel weten wat ik bedoel! Nee, het was niet erg, de taart was bij-zon-der lekker. Net als al de rest trouwens. Een heerlijke ontvangst. We voelden ons meteen thuis, ook. Tot in de Zwalm?

 

 

 

 

21:47 Gepost door Mama Blogt in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Weet je wat ik nu leuk zou vinden?

Dat manlief 'ns een reaktietje post op mijn blogje. Dat zou zoiets zijn als mijn mama die een briefje in mijn brooddoos stopte met daarop 'Mama denkt aan je'.

21:35 Gepost door Mama Blogt in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Beste vrienden van de poëzie

Mijn droom voor het ideale huwelijksfeest: Wim Helsen die het feest geregeld onderbreekt voor een stukje poëzie. Eet rustig verder, beste vrienden van de poëzie, maar luister misschien ook 'ns even. Een klein beetje. Naar dit kleine gedichtje. En even later: Dans gerust verder terwijl ik dit ieniemienie gedichtje voorlees.

En op het einde roep ik: Toe, Wim, nog eentje, nog een heel kleintje. Doe het voor mij, Wim, toe, op mijn blote knietjes smeek ik u, nog één gedichtje!

14:46 Gepost door Mama Blogt in Overpeinzingen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

24-05-07

Za girls and za little man...

Arno trampoline

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kleine neef Arno gekiekt op de trampoline...

 

Hannelore

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hanneloortje eveneens gespot op de trampoline...

 

Charlotte en Tim

 

 

 

 

 

 

 

Charlotte's expressiviteit...

 


Gisteren vriendinnetje van Charlotte komen spelen. Wat een verschil met het vorige speelkameraadje. Dit was een jongedame naar mijn hart. Noemde me meteen al mama en Hannelore was 'zusje' voor haar. De drie dames (jawel, àlle drie) hebben samen 'mamake, papake en zusje' gespeeld. Er is gegiecheld, verkleed, voorgelezen, gezond gesnoept... Er is geen ruzie gemaakt, geen rommel gemaakt, niks kapotgemaakt... Het hoogtepunt was zelf appelsiensap maken, elk drie halve appelsienen mochten ze persen en het ging van 'nu is het jouw beurt' en 'jij mag van mij nog een halve hebben'. Wat een voorbeeldige meisjes, zeg. Druk maar vol fantasie en ontzettend nieuwsgierig. Heerlijk.

 

 

 

 

 

 

 

11:33 Gepost door Mama Blogt in Kids | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-05-07

Wijsneus

Ik: (geeuw) 'Mama is een beetje moe.'

 

Charlotte: 'Dan moet jij vroeger gaan slapen.'

16:17 Gepost door Mama Blogt in Kids | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Lang, lang weekend

Met spijt in het hart neem ik afscheid van het lange weekend. Sinds ik thuisblijfmama ben, zijn de weekends echt vakantie geworden. De was en de plas gebeurt in de week en de enige opdracht die we nog hebben in het weekend is ge-nie-ten.

 

We zijn begonnen woensdagavond met een heerlijk pak friet met stoofvleessaus en curryworst spécial. Deze thuisblijfmama probeert gezonde voeding op tafel te toveren, culinaire hoogstandjes en verantwoord biovoedsel... Maar af en toe kan zo een pakje friet ongelooflijk smaken... Als manlief thuiskomt met de frietjes is de saus er ingetrokken en heb je lekkere, zompige aardappelen.

 

Donderdag volgde communiefeest van mijn kleinste neefje. Wonder boven wonder en totaal onverwacht was daar de zon. De meiden hebben zich uitgeleefd op een reuzetrampoline. Charlotte in het begin nog wat voorzichtig maar naar het einde van het feest toe was ze niet meer te houden. Een andere neef heeft fan-tas-tisch gewokt! Vooral de eend smolt op mijn tong. De dj zette zijn beste beentje voor... Helaas moeten kleine meisjes ook slapen en zetten we de tocht naar huis in.

 

Vrijdag wat geknutseld in de tuin en een nieuwe aanwinst gaan bewonderen: baby Stan. Charlotte heeft bewezen helemaal klaar te zijn voor een kleine broer (kriebelen, zoentjes geven, strelen...). Maar Hannelore was een ietsiepietsie jaloers.

 

Zaterdag dagje naar de grote stad. Charlotte's eerste reaktie: 'Mama, het stinkt hier! Naar auto's'. Lekker op de markt rondgehangen. Al die geuren: olijven, kruiden, brood, bloemen... Zou ik vaker moeten doen. Ons marktje is maar klein bier daarmee vergeleken. Gepicknickt aan de Schelde. Alle mensen vrolijk in het zonnetje.

 

En zondag bezoek: een kleine meid formaat Hannelore en een kleine man van een maand of 5. Hannelore opnieuw ietsiepietsie jaloers en vooral eenkennig (een echt papakindje). Charlotte de perfecte grote zus. Beschermend en animerend, verzorgend en entertainend...

 

Na zo'n leuk weekend deed het vanochtend echt wel pijn. Mijn oudste zo de speelplaats op zien wandelen. Ze gunde me geen blik meer want het ging hand in hand met grote liefde Seppe. De jongste weg naar de onthaalmoeder (waar ben ik toch mee bezig? ik mis mijn kleintje zo!).

09:59 Gepost door Mama Blogt in Kids | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

11-05-07

Woordenschat

Het gaat vooruit, met de woordenschat van de meiden. Hannelore komt naast me staan telkens ik op de pjoeter bezig ben en vraagt allerliefst 'panken?'. Wat dus zoveel wil zeggen als 'pakken'. Waar ze het haalt, ik weet het niet, maar elke vraag van mijnentwege beantwoordt ze steevast met 'oké' terwijl ze als een volleerd fotomodel denkbeeldige lange haren uit haar gezichtje schudt.

 

Na Charlotte wordt nu ook Hannelore geplaagd door ons huisspook. Elk geluidje dat ze niet meteen kan verklaren (een deur die dichtslaat door de wind bijvoorbeeld) is reden genoeg om naar mama te rennen, aan haar broekspijp te gaan hangen en met het rechtervingertje trillend in de lucht en angst in de ogen 'pook?' te fluisteren.

 

Hanneloortje is de kampioen van het fluisteren. Zo luid als haar stem kan klinken, zo zacht kan ze zijn als ze een beetje 'bank' (bang) is. Kleine zus leert natuurlijk ook veel van grote zus: zo telt de woordenschat intussen ook 'lokola' en 'sloeptje' m.a.w. chocola en snoepje. En zingt ze al enige tijd uit volle borst 'iiii ooo iiii aaaa' (in de gloria) en 'zijn e bijna, zijn e bijna'.

 

Charlotte's laatste nieuwe aanwinst in haar liedjesrepertoire bracht ze mee van school: 'Haast u, haast u, wij staan te wachten, loop, loop, loop, veel te laat, veel te laat.' Ter informatie: dit is het eerste liedje dat ze foutloos kan zingen en dat voor buitenstaanders perfect herken- en verstaanbaar is.

 

Charlotte blijft nu vaak op school eten wat ze met veel plezier doet. Als ze toch thuis komt eten, begint ze na een kwartiertje al te zagen om terug te mogen gaan. Haar klasgenootje Sasha wordt weldra grote zus. 'Mijn mama gaat bijna ontploffen', zei ze me laatst. Wat ze gisteren alweer relativeerde: 'Ze gaat niet ontploffen, hoor, de baby komt gewoon langs de pipi.' 

Juf Myriam maakt zich zorgen dat Charlotte nooit voor de klas haar gedichtjes wil opzeggen. Wat had je nu gedacht! Charlotte, no worries, jouw papa en ik zijn ook nooit tafelspringers geweest.

11:24 Gepost door Mama Blogt in Kids | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

08-05-07

Ook dat nog

Mijn hemel, nu gooien ze er ook nog een gouwe ouwe van REM tegenaan. Straks begin ik hier te grienen om zoveel jeugdsentiment.

12:20 Gepost door Mama Blogt in Overpeinzingen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Bedankt, Friedl'

Elke weekse voormiddag ben ik trouw op post voor Het beste moet nog komen op Radio 1. Altijd al beetje fan geweest van Friedl' maar in Het beste moet nog komen is het beste reeds aan bod! Helemaal op Friedl's lijf en het mijne geschreven. De wereld die een versnellinkje lager gaat. Tijd om te praten en tijd om te luisteren. Naar elkaar en naar fijne muziek (de aflevering met Yves Leterme niet meegerekend).

 

Vandaag grote verrassing. Ene Jo Crepain, architect van beroep, bracht een stuk of wat kippevelmomentjes mee. Van Dave Brubeck's Take 5, over The Cure's Disintegration en Michael Nyman tot Monteverdi. Wauw! Genieten!

 

Beste Jo, ik vind Disintegration ook nog altijd het beste wat The Cure heeft uitgebracht. Chapeau, dat jij als opa hier niet vies van bent. Kissing a woman, where once there used to be a girl, zong ik zowat 15 jaar geleden mee. Het heeft 15 jaar ergens diep in het geheugen gelegen en gek genoeg, ik kon de tekst nog helemaal meezingen vanmorgen. Met véél méér overtuiging! Bedankt, Jo, om het nog 'ns boven te halen...

 

Wat een emoties. En dat allemaal op een druilerige dinsdagmorgen.

 

10:06 Gepost door Mama Blogt in Overpeinzingen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-05-07

Ik kom vandaag niet

Twee dagen geveld geweest door griep. Dat is nu het enige nadeel aan thuisblijfmama zijn. Kan je 's morgens niet even naar je baas bellen en zeggen 'ik kom vandaag niet.' Maar we hebben het gered. Dankzij schoonouders en manlief.

 

Twee dagen niet buitengeweest. Dus nu zit ik dubbel en dik te genieten van de buitenlucht. De populieren achter ons hebben hun ritselende, ruisende blaadjes terug. Dat is een geluid dat ik nooit meer zal kunnen missen. Als je je ogen sluit zit je net aan zee. 

 

Twee nieuwe aanwinsten in de vriendenkring: Elisabeth op 18 april geboren en Sebastien Felix (Engelstalig) op 29 april.

 

 

 

 

 

 

 

 

15:14 Gepost door Mama Blogt in Thuisblijfmams | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

01-05-07

Files en zon

Vrijdag nog 'ns tijdens de spits 's ochtends voor de Kennedytunnel richting Antwerpen staan aanschuiven. Het was zo'n zestal maanden geleden dat ik dat nog 'ns gedaan had en ik voelde me redelijk belachelijk. Moesten buitenaardse wezens ons daar zo zien staan, ze zouden zich toch een breuk lachen, denk ik dan. 's Ochtends allemaal massaal in de ene richting en 's avonds omgekeerd. Allemaal alleen in je cocon, naast elkaar. Blij dat ik dat niet meer elke dag hoef te doen.

Zaterdag met Tim naar een trouwfeest geweest ergens diep in de Kempen. Heerlijk gedanst op muziek uit onze jeugd (dat we daar al over moeten spreken, hè!). Allebei in een gekke, romantische bui... Zondag een beetje moeten afzien maar achteraf gezien was het absoluut waard. Voel me weer een paar jaar jonger.

 

Gisteren met de meiden naar Wachtebeke - Puyenbroeck geweest. Alles stond in bloei, er liepen lammetjes en eendekuikentjes bij de vleet, tot groot jolijt van de dames. Charlotte heeft ki-lo-meters gestapt. Ben ontzettend trots op die kleine grote meid. De meisjes schieten trouwens met de dag beter met elkaar op. Charlotte speelt bijvoorbeeld mamaatje en dan mag Hannelore op de zetel liggen met haar beentjes in de lucht en dan zal mamaatje haar pampertje wel verversen. Of Charlotte kamt uren Hannelore's haar die dan doodstil blijft zitten. Of Charlotte geeft Hannelore een massage... Hannelore loopt nu weer buiten met een ieniemienie jurkje aan en haar eeuwige rubberen laarsjes. Ander schoeisel is momenteel niet aan haar besteed.

Vorige week woensdag zijn we ook nog 'ns gaan zwemmen met zijn drietjes. Het zwembad in onze gemeente is op woensdag- en zatermiddag quasi verlaten zodat ik de kleintjes in het peuterbadje zet en zelf wat baantjes kan trekken terwijl ik ze perfect in het oog kan houden. Zo genieten we alledrie. Hannelore gaat met plezier het diepe in en peddelt zo wild in haar zwembandje dat ze makkelijk van de ene kant naar de andere kant raakt. Charlotte daarentegen klemt zich in het diepe helemaal aan me vast en o wee als mama los durft te laten. Na een uurtje ontdooit ze en wil ze niet meer uit het bad (hoewel het voor mij dan wel zowat genoeg geweest is). Hannelore is gek van de douche achteraf, heerlijk warm. Ze staat met haar hoofdje gebogen, één handje tegen de muur en laat het warme water over zich glijden. Mmmmm...

 

Wachtebeke

 

 

 

 

 

 

 

Wachtebeke2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CharlotteHannelore klein

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Charlotte loopt

 

 

 

 

 

 

 

Sjaaltje

 

 

 

 

 

 

 

De laatste creatie van mijn hand... Vele uren werk in gekropen maar ben tevreden met het resultaat.

11:47 Gepost door Mama Blogt in Kids | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |